NATUUR(LIJK) AANDACHT

NATUUR(LIJK) AANDACHT

ME-TIME

Als je je wilt verbazen over de natuur, ga naar Ibiza. De cactussen, de Ficussen staan daar als onkruid in de wilde natuur. Wat een pracht en praal. 

 

Afgelopen winter was ik te lui om een cactus binnen te zetten, dus deze heeft alsmaar buiten gestaan. Nou was het niet zo'n strenge winter maar cactussen hebben echt, neem dat van mij aan, een absolute voorkeur voor zon en warmte. Helaas. De cactus was verslapt en geel. Maar mijn groene hart, soms werkt deze wel, kon het niet verkroppen om de gele cactus weg te gooien dus vooruit in de zon. Wat schept mijn verbazing, ze knapte op. Ze werd weer mooi groen en groeide en daarmee ik ook.
Hoe simpel kan het zijn. Een beetje aandacht, wat water en vooral zon. Ze groeit!

Volgens Dane Mulder, gedragspsycholoog, besteden we steeds minder tijd aan onszelf dan vroeger. EEUWIG ZONDE!
Het klinkt makkelijk maar in de praktijk blijkt dat een stuk moeilijker. De maatschappij waarin we leven is hectisch en we leggen de lat hoog voor onszelf. We willen de perfecte partner zijn, carriere maken, veel vriendschappen onderhouden en er ook nog perfect uitzien. Bijna niet te doen.
Dus: Een beetje meer AANDACHT VOOR JEZELF.

MAAR HOE DOE JE DAT?

  • omring je met fijne mensen om je heen
  • het stellen van doelen werkt, ze kunnen ook klein zijn, bijv. 1 x per 6 weken naar een pedicure. Of maak elke dag een lekkere kop koffie voor jezelf. 
  • vergelijk jezelf niet met anderen, zo zonde, stop die energie in jezelf
  • zet je social media eens uit en pak een boek of een tijdschrift.
  • lekker in de tuin luisteren naar de vogels of kijken naar de planten. Als je geen tuin hebt of geen tuinier bent, bewonder dan vooral die van een ander.
  • slaap is belangrijk. Pimp je slaapkamer of maak je bed op met nieuwe, mooie kussenslopen. Ziet er meteen anders uit.
  • leer dingen los te laten. We hebben allemaal onze idealen, niet altijd is alles haalbaar. Als je de verwachtingen bijstelt, wordt de tevredenheid groter
  • leg de focus wat meer op de binnenkant dan de buitenkant.
  • aandacht voor jezelf levert minder stress en het lukt om beter met stress om te gaan.

Ik wens je veel ME-TIME toe.

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign