MOVE YOUR DNA

MOVE YOUR DNA

Voor de laatste module van mijn opleiding heb ik het boek 'move your DNA' van Katie Bowman moeten lezen. Wat een gewelidig boek. Om te voorkomen dat ik het boek hier ga promoten wil ik wel vertellen wat de essentie van haar gedrevenheid is. Volgens Katie Bowman zijn we geboren om te bewegen. Al onze cellen in ons lichaam. Van spieren, pezen, hersencellen, tot bewustwording enzovoort.

Nou lijkt het in deze tijd steeds meer, dat we alsmaar luier worden. Boodschappen worden gebracht, whatsappen in plaats van het normale gesprek voeren, electrische fietsen, hoge instapauto's zodat we minder hoeven te reiken. Veranderingen waarvan we vinden dat het geweldige ontwikkelingen zijn maar eigenlijk gaat dit koste van ons dierbare lijf.

Want weten we eigenlijk dat als we ouder worden het bewegen nog belangrijker wordt? En in welke leeftijd je ook zit, je wordt ouder! Realiseren we ons ook dat wanneer we ouder worden meer moeten bewegen om hetzelfde resultaat te boeken? Het lijkt een open deur maar acteren we er ook naar?

Dus om te voorkomen dat ik de wijsneus uit ga hangen hier wat TIPS om weer in beweging te komen.   Mensen lopend pictogram stock illustratie. Illustration of ...

  • zet de zware spullen in je keukenkasjes wat lager, je bukt dan vaker, maakt wat vaker de squad en doet aan krachttraining
  • lees de krant staand aan je aanracht en sta op een been. Goed voor je balans.
  • poets je tanden op een been, goed voor je balans en voor je coordinatie. Het zal je verrassen hoe dit tegen kan vallen.
  • verdeel je boodschappen over 2 tassen, gelijktmatige verdeling van gewicht doet een belasting op beide armen, benen en heupen.
  • loop wat vaker op je sokken of blote voeten. We denken dat schoenen goed voor ons zijn maar eigenlijk worden onze voeten, enkels, achillespees en alles wat rondom je voet zit uitermate lui van schoenen.
  • Doe je water niet een thermosflas maar loop wat vaker op en neer. Haal geen koffie voor je collega, lijkt niet zo sociaal, maar laat iemand zelf lopen. Je zorgt uiteindelijk dan toch voor ze.

Wist je dat de Nederlanders in Europa het meeste zitten, 9,1 uur per dag. Dus, MOVE YOUR DNA!

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign