Het effect van LICHT!

Het effect van LICHT!

Elke dag wordt het wat vroeger licht en wat later donker. Vandaag was weer zo'n dag.

Het is weliswaar veel te warm voor de tijd van het jaar maar ik vind het heerlijk. Na een paar klussen in het huis van onze zoon nog even buiten de zon spotten, het licht zien.
De kroeghouders hebben er ook enorm van kunnen profiteren. De terrassen zaten vol. Wat een heerlijke tijd weer dat het kan en mag. Onze ruimte om ons te bewegen wordt weer groter en het heeft direct impact op me. 

Als je 's morgens weinig energie hebt, kun je ervoor kiezen een wandeling te maken. Het klinkt niet logisch maar het werkt wel. Even frisse neus halen, in beweging komen en daglicht spotten. Het hoeft niet meteen een half uur te zijn. Al is het maar een blokje om, het gaat erom dat je buiten bent, licht spot en in beweging bent. 
In de ochtend krijg je meer blauw licht binnen en dat geeft een goede boost. Het wordt gemakkelijker om je dag door te komen, je kunt je beter concentreren en je voelt je actiever. Dat soort activiteiten worden lichter als het daglicht weer vroeger begint.

Als je 's avonds moeite hebt om in slaap te komen, dan helpt het om je over te geven aan het rodere licht. Het licht van de middag en de avond. Wandelen na het eten en niet te veel beeldschermen.

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign