Dag SinterklEETje

Dag SinterklEETje

Dag sinterklEETje, dag, dag, dag, dag met je Piet.

 

Herken je het, veel te veel pepernoten, chocolade letters, gevuld speculaas en ga zo maar door in huis. Afgelopen maanden heb ik enorm mijn best gedaan om minder te snoepen en meer te bewegen, met succes. Jeetje wat voel ik me beter en fitter.
Maar de weken voor Sinterklaas heb ik me vreselijk misdragen op het gebied van snaaien en graaien. In een mum van tijd verviel ik weer in mijn oude gedrag, onbezonnen en onbevredigend veel snoepen zonder te proeven of te genieten. Waar komt dit vandaan?

Hoewel ik nog steeds met de volle overtuiging achter mijn keuze sta om als zelfstandig coach de mens wil laten inzien het 'belang van bewegen' en de bedrijven het 'belang van preventie ziekteverzuim', merk ik dat dit lastiger is dan ik had verwacht.
Dat geeft me duidelijk een gevoel van ongenoegen, ik noem het geen stress maar blij word ik er niet van. En dus ga ik eten.


Want wat blijkt: chronische stress of chronisch ongenoegen maakt het stresshormoon cortisol aan. En cortisol zet aan tot eten en dan vooral het eten van suikers en vet.

Dus wat heb ik te doen:

  • vooral blijven geloven in mijn product
  • mijn voorraad snaaigoed meegenomen naar Startup Nijmgen
  • en straks lekker naar huis wandelen.

Ik wens je een super SinterKerst periode.

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign