Tips

Tips

 

MOVE YOUR DNA

Voor de laatste module van mijn opleiding heb ik het boek 'move your DNA' van Katie Bowman moeten lezen. Wat een geweldig boek. Om te voorkomen dat ik het boek hier ga promoten wil ik wel vertellen wat de essentie van haar gedrevenheid is.

 

PIEKEREN HELPT NIET

HET VERSCHIL TUSSEN PIEKEREN EN NADENKEN EN WAT WERKT! Iedereen piekert wel eens en daar is niks mis mee. Dagdagelijkse dingen, zoals een afspraak bij je huisarts, je werk niet lekker georganiseerd krijgen, een niet zo'n lekker gesprek met een dierbare.

 

NIEUWE DOELEN 2023!!

Nieuw jaar, nieuwe start! Voor mij altijd weer een moment om stil te staan bij hetgeen ik vorig jaar gedaan heb, wat is gelukt, wat kan beter, wat is niet gelukt en waarom niet? Het lukt me niet altijd om mijn voornemens vol te houden, waar ligt dat dan aan?

 

Geef een kerstpakket wat levens redt!

OP ZOEK NAAR EEN ORIGINEEL KERSTPAKKET? Zelden heb ik zo'n origineel kerstpakket reclame gezien als deze. Wat een schitterend gebaar in deze tijden van nood. Ik gun mezelf dit jaar ook zo'n mooi kerstpakket!

 

Dag SinterklEETje

Dag sinterklEETje, dag, dag, dag, dag met je Piet. Herken je het, veel te veel pepernoten, chocolade letters, gevuld speculaas en ga zo maar door in huis. Afgelopen maanden heb ik enorm mijn best gedaan om minder te snoepen en meer te bewegen, met succes.

 

IK WIL ONTPRIKKELEN

Overprikkeling betekent dat je meer prikkels binnenkrijgt dan je hersenen kunnen verwerken. Prikkels komen binnen via je zintuigen. Bijvoorbeeld, geluid, licht, aanraking, geuren maar ook gedachten en emoties en informatie verwerking. Al met al dus heel veel prikkels.

 

LEES TIP: Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

BUEN CAMINO In april 2019 zou ik de camino naar Santiago de Compostela gaan lopen. Ik zat dat jaar in de overgangsfase van job naar job en ik voelde dat ik tijdelijk afstand moest gaan nemen van alles, mijn werk, mijn gezin, mijn vrienden om in mijn eentje op zoek te gaan...

 

3 TIPS WAAR JE DIRECT VAN ONTSTRESST

3 tips waardoor je direct van ontstresst. LACHEN IS GEZOND. Die uitspraak is helemaal waar. Door flink te lachen, ontspan je je spieren en maak je het gelukshormoon endorfine aan. Bel die grappige vriend(in) dus meteen of kijk naar hilarische filmpjes. Alvast een voorzetje:

 

KALM AAN

We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met onze jeugd te leren het kalm aan te doen. Rust te creeren in je leven. Het boek: KALM AAN, van Rachel Williams en getekend door Freya Hartas is een aanrader. Het is een prachtige vertelling van 50 natuurverwonderverhalen.

 

WAT DOET ALCOHOL MET STRESS?

WIST JE DAT? Alcohol is niet ontspannend maar levert juist stress op. Veel mensen ervaren alcohol als een ontspannend middel toch wekt alcohol stress op, als je kijkt wat alcohol met het lichaam doet. Bij stress maken we namelijk het stresshormoon cortisol aan.

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign