Tips

Tips

 

IK WIL ONTPRIKKELEN

Overprikkeling betekent dat je meer prikkels binnenkrijgt dan je hersenen kunnen verwerken. Prikkels komen binnen via je zintuigen. Bijvoorbeeld, geluid, licht, aanraking, geuren maar ook gedachten en emoties en informatie verwerking. Al met al dus heel veel prikkels.

 

LEES TIP: Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

BUEN CAMINO In april 2019 zou ik de camino naar Santiago de Compostela gaan lopen. Ik zat dat jaar in de overgangsfase van job naar job en ik voelde dat ik tijdelijk afstand moest gaan nemen van alles, mijn werk, mijn gezin, mijn vrienden om in mijn eentje op zoek te gaan...

 

3 TIPS WAAR JE DIRECT VAN ONTSTRESST

3 tips waardoor je direct van ontstresst. LACHEN IS GEZOND. Die uitspraak is helemaal waar. Door flink te lachen, ontspan je je spieren en maak je het gelukshormoon endorfine aan. Bel die grappige vriend(in) dus meteen of kijk naar hilarische filmpjes. Alvast een voorzetje:

 

KALM AAN

We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met onze jeugd te leren het kalm aan te doen. Rust te creeren in je leven. Het boek: KALM AAN, van Rachel Williams en getekend door Freya Hartas is een aanrader. Het is een prachtige vertelling van 50 natuurverwonderverhalen.

 

WAT DOET ALCOHOL MET STRESS?

WIST JE DAT? Alcohol is niet ontspannend maar levert juist stress op. Veel mensen ervaren alcohol als een ontspannend middel toch wekt alcohol stress op, als je kijkt wat alcohol met het lichaam doet. Bij stress maken we namelijk het stresshormoon cortisol aan.

 

Youth Mental Health First Aid (YMHFA)

In september a.s. start ik met deze cursus. Helaas is het nodig omdat er momenteel veel jongeren zijn met psychische problemen. Een derde van de Nederlandse jongeren heeft last van slaapproblemen, somberheid of last van stress.

 

Waarom word je korzelig als je slecht slaapt?

OMDAT SLAAP BELANGRIJK IS VOOR JE EMOTIONEEL HERSTEL Tijdens het slapen spoelen als het ware je hersenen schoon. Goede slaap betekent dat je hersenen de tijd en de kans krijgen om zich te reinigen. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je je emoties van de dag goed kan...

 

NATUUR(LIJK) AANDACHT

ME-TIME Als je je wilt verbazen over de natuur, ga naar Ibiza. De cactussen, de Ficussen staan daar als onkruid in de wilde natuur. Wat een pracht en praal. Afgelopen winter was ik te lui om een cactus binnen te zetten, dus deze heeft alsmaar buiten gestaan.

 

PARFUM

Als ik 's avonds in de tuin zit lijkt het wel een plaatselijke parfumeriezaak! Onze overburen hebben een prachtige witte Wisteria (de witte variant van de blauwe regen) het kan niet mooier. Als ik onder de overkapping zit en ruik de enorme sterke lucht ontspan ik.

 

HET EENZAME SOKKEN FENOMEEN

Klussen of DOE HET ZELVEN is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die door een amateur wordt uitgevoerd, in tegenstelling tot werk dat beroepsmatig door een vakman wordt gedaan. Afgelopen weekend zijn Willem en ik bij mijn jongste broer gaan klussen...

© 2022 Overspanne
Website door OVK webdesign