thuiswerken

thuiswerken

Het heeft zijn voordelen, het heeft ook zijn nadelen. 

Zoals vandaag. Ik word al te laat wakker, dat haalt me uit mijn ritme (voor zover ik dat heb :)).
Als ik opsta voel ik me uitgeput. Ik weet wat de oorzaak is. We hebben gisteren een heftig, confronterend gesprek gehad over een van onze zonen. Hoewel ik dacht dat het me niet zo van slag zou brengen ben ik helemaal leeg. Ik moet alle zeilen bijzetten om iets te gaan doen. Nou weet ik zelf de beste tips voor anderen, maar nu ben ikzelf aan zet. Delen = helen. Schrijven helpt. 

Ik merk dat het thuiswerken dan in mijn voordeel is. Ik zet de muziek iets harder, werkt niet. Ik ga even een was in de wasmachine doen, heeft ook niet het effect dat ik hoopte. Ik ga een lekkere kop koffie zetten, mezelf verwennen. Werkt een beetje. Ik ga even zitten en ik merk dat ik behoefte heb aan delen. Hoewel ik jullie niet ga vervelen met mijn inside information helpt het me toch om dit van me af te schrijven. Soms kan het zo eenvoudig zijn. Even stilstaan bij 'wat voel ik nou', 'wat gebeurd er met me?'.

Het heeft te maken met even stilstaan bij wat er is gebeurd, even aandacht geven aan hetgeen waar ik last van heb. Het bekijken van de situatie, emotioneel/rationeel en daar simpelweg de aandacht aan besteden. Het zet de zaken weer in perspectief. 

Wat fijn dat ik daar thuis de ruimte voor heb!!

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign