Oh, maar ik hou zo van de tijd verliezen met jou.

Oh, maar ik hou zo van de tijd verliezen met jou.

Het is een stukje tekst uit het nummer van Racoon. 'Tijd verliezen'.

Ik kan enorm geemotioneed raken door dit nummer. Waar komt dit vandaan? Waarom nou net dit nummer? Het is weer een procesanalyse waard.

Onze jongste zoon en schoondochter zijn nu bijna een jaar bezig met het opknappen van hun huis, het eind komt in zicht. Ik merk dat het me emotioneerd. Weer een kind wat het huis uit gaat. Ik weet dat ze er enorm aan toe zijn maar toch raakt het me. In het nummer 'Tijd verliezen' van Racoon wordt het zo mooi omschreven. Oh, ik hou zo van de tijd verliezen met jou. Wat heb ik graag mijn kinderen om me heen.

Gelukkig is het weer bijna weekend en kan ik nog klussen in het hun huis. Het mag nog even. Voor mij is dit optimaal GENIETEN. Klussen, lekker actief bezig zijn, helpen, bij je kinderen zijn, werken aan vooruitgang, iets moois zien ontstaan en het moment dat ze er eindelijk kunnen gaan wonen dichterbij brengen. Voor mij is dat genieten en mezelf tegelijkertijd de ruimte en tijd geven om afstand te nemen. Het is een onderdeel van het leven.

BEWUSTWORDING. Wat gebeurt er met me? Wat voel ik? Wat emotioneert me zo? Als duidelijk wordt wat er gaande is komt er ruimte om het een plek te geven. Het mag er zijn maar het hoort bij kinderen grootbrengen. Rationeel weet ik het wel, emotioneel moet het nog een plek krijgen. Gelukkig heb ik nog een paar weken.

Vandaar dat ik mezelf nu gaan verwennen, GENIETEN met een bak koffie in de zon. Even lekker janken en weer verder!

 

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign