Marktplaats

Marktplaats

'Mam, waar ligt Heerhugowaard?' UUUhhhh, in Nederland. We zoeken het op. Boven Amsterdam. Hoe lang rijden we daar op? Nou tegenwoordig met de 100 km regel ongeveer 2 uur. Want? Tja, er wordt het een en ander aangeboden wat wel interessant kan zijn. Kan het niet opgestuurd worden? Ja dat kan maar aangezien het gewicht vrij groot is staat dat bijna niet in verhouding met de kosten voor het op en neer rijden (LPG). Oke, we plannen een dagje Heerhugowaard, Bergen, Egmond aan Zee en 's avonds eten in Haarlem. 

QUALITY TIME, betekenis: goed bestede, doorgebrachte (vrije) tijd, vooral in gezinsverband.

We hebben er een dagje uit van gemaakt. Wat was dit weer een geweldige dag samen. Tijd om bij te kletsen, tijd om samen stil te zijn. Tijd om te genieten van Nederlandse landschappen. Tijd om te genieten van de Noordzee. Zoute luchten snuiven. Tijd om samen te lachen en soms ook een beetje verdrietig zijn. 

Wat is het toch een rijkdom om in de beperkte vrije tijd die we hebben af en toe zo'n dag te kunnen plannen. Even de prioriteit op een ander vlak leggen.
Tussen alle drukke dagen en beslommeringen door 2e hands materiaal ophalen. Alhoewel ik me ook enigszins bezwaard voelde om zoveel km te rijden voor het ophalen van 2e hands materiaal leverde dit ook weer een nieuw inzicht op.

Ik hoorde nl. in de podcastserie Circulair Handboek (aanrader) dat als we gebruik maken van 2e hands materiaal, op het gebied van het milieu erg goed bezig zijn. Jaarlijks besparen we ± 1 miljoen kg aan CO² equivalenten op grondstoffen en energie. Dat staat gelijk aan ca. 100 rondjes met de auto om de wereld!!
Heb ik nog meer het gevoel dat we goed bezig waren.

LANG LEVE MARKTPLAATS!!!

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign