DOORZETTINGSVERMOGEN

DOORZETTINGSVERMOGEN

WAAR EEN WIL IS, IS EEN ........ HUIS.

Onze jongste zoon heeft met zijn vriendin vorig jaar mei een bouwval in Grave gekocht. Een huis uit 1830. Ze zijn daar vanaf het begin zeer fanatiek en grondig aan begonnen. Het hele huis is kaal gemaakt, alle vloeren eruit en van boven naar beneden voorzien van nieuwe waterleidingen, electriciteit, isolatie, vloeren.  Alles is aangepakt. Momenteel zitten ze in de afrondende fase van het huis, wat een kanjers, wat een doorzettingsvermogen. Bewondering heb ik voor ze.

Bijna alles wordt zelf gedaan. De keuzes die ze maken zijn niet eens de makkelijkste. Zie de foto's. Hier wordt de douche voorzien van muurtegels in visgraat structuur. Met een enorme precisie, drive en liefde werken ze door. 

Door omstandigheden zijn de afgelopen 5 weken van de verbouwing onder de hoede geweest van onze schoondochter. Zij heeft dit traject deze laatste weken voornamelijk alleen gedraaid. Wat een drive, wat een guts, wat een ontzag heb ik voor haar. Het vermogen hebben om deze taak te volbrengen in haar eentje.

Doorzettingsvermogen als valkuil.

Heb jij ook het vermogen om door te zetten todat je je doel hebt bereikt? Dat kan een kernkwaliteit zijn maar het kan ook je valkuil zijn. Als doorzetter weet je van geen ophouden, kun je nooit stoppen of opgeven en je gaat door tot je er bij neervalt. Je kent geen grenzen en je vraagt teveel van jezelf. Ben je je daarvan bewust? Ook in je werk maar zeker ook bij mantelzorgtaken kan je dit parten spelen.

ZORG DAT INSPANNING EN ONTSPANNING IN BALANS ZIJN EN BLIJVEN.

 

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign