A LOOK A LIKE

A LOOK A LIKE

Wat maakt nou dat als je in een tijdschrift een ontzettend fraai plaatje ziet maar waarvan je denkt, fraai om te zien, lastig om te maken, veel te veel suikers, je toch hiermee aan de slag gaat?

In een huis met aardig wat ADHD-ers zijn dit niet de beste recepten maar het oog doet ook wat. Dus dacht ik dat dit een leuke bezigheid zou zijn voor 1e Paasdag. Niet alleen maar eieren zoeken, stilzitten, een beetje kletsen etc. maar gewoon iets doen.

Zo gezegd, zo gedaan. We zijn gaan bakken. Heerlijke bezigheid om samen te doen. Gelukkig zien de kinderen, met mij samen koken of bakken, er ook de uitdaging in.

Op zich een heerlijk basisrecept van cake met gesmolten witte chocolade, mascarpone en verse citroenrasp. Lekker volzoet in combinatie met fris. Maar toen moest de buitenkant. Veel boter, nog meer suiker, geklopte eiwitten en ik geloof nog het een ander. De boter moest zacht geklopt worden en daar ging het fout! Ik had de boter gesmolten in de magnetron, ging sneller. Foutje, neem de tijd want alleen dan lukt het mogelijk beter.

Ik had nooit de boter moeten smelten. Het werd een veel te natte, vloeibare substantie die ik alleen maar dikker kreeg met heel veel suiker, en nog meer suiker. Maar ik ben niet van op het opgeven dus men moest blijven roeren met een lach, ooit wordt het wat. 

De aanhouder wint! Zie hier het resultaat. Een prachtige paastaart, we noemen haar: 'a look a like'. 

We hebben haar gegeten, tot de conclusie gekomen dat anderen hoogstwaarschijnlijk beter zijn in bakken en daarna gestuiterd. Ook leuk!

Naar het overzicht

© 2023 Overspanne
Website door OVK webdesign